بوستر پمپ
نوشته شده توسط : محمد سلحشوری

بوستر پمپ دستگاهی است که متشکل از چندین پمپ است و برای افزایش فشار آب استفاده می شود. این دستگاه در مکان هایی به کار می رود که فشار آب به اندازه کافی زیاد نیست. عواملی مانند مشکلات لوله کشی، خرابی و پوسیدگی لوله های آب، نشتی آب و همچنین استفاده از آب در ساعات اوج مصرف، موجب کاهش فشار آب شده و بنابراین آب نمی تواند به اندازه کافی به لوله ها وارد شود. برای خرید بوستر پمپ به این صفحه سر بزنید:

https://pumpekhoob.com/%d8%a8%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%b1-%d9%be%d9%85%d9%be/

بوستر پمپ چند پمپ را به طور موازی به یکدیگر وصل می کند و در نتیجه باعث افزایش فشار آب می شود. بوستر پمپ  یکی از پرمصرف ترین پمپ هایی است که در مجتمع های مسکونی و ساختمان های بزرگ برای افزایش فشار آب استفاده می شود. به طور کلی بوستر پمپ در مناطقی که فشار آب پایین است، برای تنظیم نمودن فشار آب مورد استفاده قرار می گیرد. با به کار بردن بوستر پمپ در مناطق کم فشار، مشکل کم آبی حل شده و آب به اندازه کافی به لوله ها وارد می شود. بوستر پمپ از طریق گرفتن انرژی مکانیکی از منابع بیرونی، این انرژی را به مایعات انتقال می دهد. تابلو

بوستر پمپ ها اغلب در مکان هایی که ارتفاع زیادی دارند مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا فشار آب در این مناطق نسبت به سایر مناطق خیلی پایین تر است. از بوستر پمپ ها در مواردی همچون مصارف خانگی و ساختمانی، آبیاری پارک ها و فضاهای سبز، شبکه های آب شهری، آتش نشانی ها، بیمارستان ها و مراکز صنعتی استفاده می شود. در حقیقت می توان گفت بوستر پمپ مانند یک دستگاه کمپرسور گاز عمل می کند زیرا این دستگاه از طریق فشرده کردن آب، موجب افزایش فشار آن می شود. بوستر پمپ از پمپ ها، اتصالات، لوله ها، شیر آلات و تجهیزات الکتریکی تشکیل شده است و می تواند آب را با فشاری معین و ثابت به لوله ها وارد کند. زمانی که شیر آب باز می شود، بوستر پمپ ها به طور اتومات کار خود را شروع می کنند. زمانی که چندین شیر آب به طور همزمان با یکدیگر باز شوند، مصرف آب زیاد شده و در نتیجه سایر بوستر پمپ ها به صورت خودکارشروع به کار می کنند. مهمترین مزیت بوستر پمپ ها این است که موجب ثابت ماندن فشار آب در شبکه می شوند. این امر از اتلاف بیش از حد انرژی و استهلاک پمپ ها جلوگیری کرده و به این ترتیب مصرف آب تا حد زیادی کاهش می یابد.

به طور کلی بوستر پمپ ها با توجه به نوع موتور و کاربردی که دارند به دو مدل دور ثابت و دور متغیر تقسیم می شوند. بوستر پمپ هایی که دارای دور متغیر هستند، بیشتر در مصارف ساختمانی و سیستم های آبرسانی و آبیاری مجتمع های مسکونی به کار برده می شوند در صورتی که بوستر پمپ های دور ثابت، بیشتر برای خاموش کردن آتش و به طور کلی سیستم های آتشنشانی استفاده می شوند. در بوستر پمپ های دور ثابت، الکتروپمپ ها به صورت نوبتی روشن و خاموش شده و علاوه بر این برای کنترل فشار فقط از دو پرشر سوئیچر استفاده می شود. یکی از این پرشرها برای حداکثر فشار و دیگری برای حداقل فشار به کار برده می شوند. یکی از بهترین برندهای بوستر پمپ، بوستر پمپ آبرسانی و خانگی پنتاکس است.

بوستر پمپ پمپیران

بوستر پمپ پمپیران یکی از بزرگترین و معروف ترین کارخانه های تولید بوستر پمپ است. بوستر پمپ پمپیران دستگاهی برای پمپاژ کردن آب است و از یک یا چند پمپ تشکیل شده است. این پمپ ها به طور موازی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و در نتیجه فشار آب را ثابت نگه می دارند. اگر مصرف آب بیشتر شود سایر پمپ ها نیز به کار می افتند ولی به محض کم شدن یا متوقف شدن میزان مصرف آب، به همان ترتیبی که شروع به کار کرده بودند، متوقف شده و از مدار خارج می شوند در نتیجه فشار آب همیشه ثابت باقی می ماند.

بوستر پمپ پمپیران از محصولات معتبر و پرفروش شرکت پمپیران است. بوستر پمپ پمپیران در سه مدل پمپ آبیاری، آبرسانی، آبیاری و آتشنشانی تولید و عرضه می شود. بوسترهای ثابت همراه با PLC که فاقد PLC  هستند، برای آبرسانی و آتشنشانی استفاده می شوند. بوستر پمپ های PLC با استفاده از یک قطعه هوشمند برنامه ریزی شده و به صورت خودکار شروع به کار می کنند و با توجه به شرایط روشن یا خاموش می شود ولی بوستر پمپی که فاقد  PLC  است  از طریق تنظیم کلیدها به صورت دستی کار می کند و  فشار آب را افزایش می دهد.   زمانی که فشار آب حالت طبیعی دارد، فقط یکی از پمپ های بوستر پمپ پمپیران کار کرده و فشار آب را زیاد می کند ولی هنگامی که مصرف آب بیشتر شود، پمپ ها به صورت خودکار و به ترتیب کار می کنند. بوستر پمپ های پمپیران در دو نوع ثابت و متغیر ساخته می شوند. بوستر پمپ نوع ثابت پمپیران بیشتر برای مصارف آبرسانی استفاده می شود. بوستر پمپ متغیر پمپیران دارای نوعی قطعه هوشمند است و با توجه به هرتز کار می کند. در این بوستر پمپ هیچ گونه کاهش یا افزایشی وجود ندارد و کنترل موتور با توجه به میزان هرتز دستگاه انجام می شود.

بوستر پمپ آتشنشانی

بوستر پمپ های آتشنشانی از دو الکتروپمپ ساخته شده و برای افزایش فشار آب و دبی آبرسانی در سیستم اطفا حریق ساختمان های ادرای و مسکونی استفاده می شوند. استفاده از بوستر پمپ آتشنشانی در همه ساختمان ها ضروری است و همه ساختمان ها به ویژه ساختمان های بلند باید مجهز به این دستگاه باشند. بوستر پمپ های آتشنشانی با استفاده از لوله های مخصوصی که دارند می توانند به همه طبقات رسیده و آتش را خاموش کنند.  درحقیقت می توان گفت با استفاده از بوستر پمپ آتشنشانی، فشار بالای آب برای سیستم اطفای آتش تامین می شود. در بوستر پمپ آتشنشانی دو الکتروپمپ استفاده شده که یکی از آنها اصلی و دیگری رزرو است.

بوسترپمپ های آتشنشانی پایا متشکل از یک یا چند الکتروپمپ بوده و به صورت موازی به یکدیگر وصل هستند و توسط یک تابلوی برق کنترل فرمان بوستر پمپ به صورت جدا تحت کنترل هستند.  در حقیقت تعداد این الکتروپمپ ها باید با توجه به تعداد طبقات و همچنین مساحت ساختمان انتخاب شود. علاوه بر این تعداد و اندازه  این نوع بوستر پمپ نیز در خاموش کردن آتش بسیار موثر بوده و هر چه تعداد این الکتروپمپ ها بیشتر باشد، موجب افزایش فشار خروجی شده و بنابراین آتش زود تر خاموش می شود. به این ترتیب قبل از نصب این بوستر پمپ در ساختمان ها، تعداد طبقات و همچنین مساحت ساختمان  باید به دقت بررسی شود.

بوستر پمپ های آتشنشانی علاوه بر الکتروپمپ ها از اجزای دیگری نیز تشکیل شده اند. روش کار این الکتروپمپ ها به این صورت است که با افزایش یافتن فشار، یکی از الکتروپمپ ها به طور اتومات روشن می شود. بخش دیگر این دستگاه، دستگاه مکش است و وظیفه آن انتقال آب از مخزن اصلی به الکتروپمپ می باشد. بخش مکش شامل قطعاتی از جمله صافی، شیر قطع و وصل، فلنج، لرزه گیر و مهره ماسوره است. مکش از طریق شیرآلات به مخزن و الکتروپمپ متصل شده و به این ترتیب می تواند آب را با فشار زیاد به بخش خروجی منتقل کند. بوستر پمپ های آتشنشانی در دو دسته وجود دارند. بعضی از آنها ساده و بعضی دیگر دارای الکتروپمپ پیشرو هستند.

 





:: برچسب‌ها: بوستر پمپ ,
:: بازدید از این مطلب : 341
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 خرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: